BSEB 12th English Most VVI Objective Model Set Question इंटर परीक्षा अंग्रेजी का मॉडल प्रशन
Class 12th Exam English Most VVI Objective Model Set Question कक्षा 12 इंटरमीडिएट परीक्षा अंग्रेजी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव मॉडल सेट प्रशन उत्तर
12th English VVI Model Set – 1
1. ‘Indian Civilization and Culture’ is written by-
(A) Zakir Husain
(B) Kamala Das
(C) Mahatma Gandhi
(D) Rabindranath Tagore
| Answer :- (C) |
2. Bharat is my home is written by ……
(A) Anton P Chekhov
(B) Pearl S Buck
(C) Dr. Zakir Hussain
(D) Mahatma Gandhi
| Answer :- (C) |
3. Nanukaka had tied a huge ……… turban round his head.
(A) red
(B) orange
(C) yellow
(D) green
| Answer :- (B) |
4. I Have a Dream is written by ……..
(A) Mahatma Gandhi
(B) Dr. Zakir Hussain
(C) Matrin Luther King Jr.
(D) HE Bates
| Answer :- (C) |
5. The invention of ………… was more important than domestication of animals.
(A) agriculture
(B) fire
(C) wheel
(D) car
| Answer :- (A) |
6. Who is the main character of ‘The Artist’?
(A) Shiga Naoya
(B) Sebi
(C) Seibei
(D) An old man
| Answer :- (C) |
7. ……… Woman visit her mother’s house during pregnancy.
(A) An Indian
(B) A Sylheti
(C) An African
(D) A Canadian
| Answer :- (A) |
8. The….. Press is, under ordinary conditions, singularly free.
(A) Indian
(B) European
(C) Chinese
(D) British
| Answer :- (D) |
9. Indian peasants are poorer han their ……… counterparts.
(A) Chinese
(B) Pakistani
(C) Bhutanese
(D) Sri Lankan
| Answer :- (A) |
10. Lomov was the ……… of Choobookov.
(A) neighbour
(B) enemy
(C) friend
(D) sister
| Answer :- (A) |
11. Sweetest Love I Do Not Goe is written by ……
(A) John Donne
(B) Kamala Das
(C) DH Lawrence
(D) Walt Whitman
| Answer :- (A) |
12. The …….. of death are the whispering neighbours.
(A) Messengers
(B) Friends
(C) Enemies
(D) God
| Answer :- (A) |
13. Human life is no better than ……..
(A) death
(B) life
(C) journey
(D) expedition
| Answer :- (A) |
14. ……. was a great lover of Nature.
(A) John Keats
(B) WH Auden
(C) Rupert Brooke
(D) John Donne
| Answer :- (A) |
15. “The Soldier’ is written by ….
(A) John Donne
(B) Walt Whitman
(C) Rupert Brooke
(D) D.H. Lawrence
| Answer :- (C) |
16. …….. swears to save fire from the sin of forgetfullness.
(A) Keki N Daruwala
(B) TS Eliot
(C) John Donne
(D) John Keats
| Answer :- (A) |
17. Macavity is called ……
(A) the Hidden Paw
(B) the Exposed paw
(C) the Naughty Paw
(D) the Mysterius Paw
| Answer :- (A) |
18. A snake appears on a trough of the ……… to sip water.
(A) teacher
(B) doctor
(C) lawyer
(D) poet
| Answer :- (D) |
19. Macavity moves like a ……… .:
(A) snake
(B) snare
(C) turtle
(D) scorpion
| Answer :- (A) |
20. The Anglo-Sexons were ……. people.
(A) Indo-European
(B) Red Indian
(C) Germanic
(D) Persian
| Answer :- (C) |
21. Ram was ………… best student in the class. (Choose the best article)
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article required
| Answer :- (C) |
22. India will become ……… super power shortly. (Choose the best article)
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article required
| Answer :- (A) |
23. Please help me, as I am in need. (Choose the correct passive voice)
(A) I must be helped, as I am in need.
(B) I have to be helped, as I am in need.
(C) I may be helped, as I am is need.
(D) You are requested to help me, as I am in need.
| Answer :- (D) |
24. You must learn English. (Choose the correct passive voice)
(A) English must learn by you.
(B) English must learnt you.
(C) English must be learnt to you.
(D) English must be learnt by you.
| Answer :- (D) |
25. All of us will be laughed at if we go there in this dress. (Choose the correct active voice)
(A) They will laugh at us if we go there in this dress.
(B) They will laugh us all if we go there in this dress.
(C) They will laught at all of us if we go there in this dress.
(D) They will be laughing at all of us if we go there in this dress.
| Answer :- (C) |
26. He says, “Experience is the best teacher.” (Choose the correct Indirect Narration)
(A) He says that experience are the best teacher.
(B) He says that experience is the good teacher.
(C) He says that experience is the better teacher.
(D) He says that experience is the best teacher.
| Answer :- (D) |
27. The farmer told that he could help me. (Choose the correct Direct Narration)
(A) The farmer said to me, “I am help you.”
(B) The farmer said to me, “I was help you.”
(C) The farmer said to me, “I can help you.”
(D) The farmer said to me, “I want help you.
| Answer :- (C) |
28. They looked ………. me for help. (Choose the correct preposition)
(A) for
(B) at
(C) to
(D) none
| Answer :- (C) |
29. I came ……….. him in the market. (Choose the correct preposition)
(A) at
(B) into
(C) across
(D) none
| Answer :- (C) |
30. I cannot concur ……….. you in this opinion. (Choose the correct preposition)
(A) from
(B) by
(C) with
(D) none
| Answer :- (C) |
31. Choose the correct sentence
(A) When this was searched about it was found.
(B) When this was searched for, it was found.
(C) When this searched it was found.
(D) When this was searched it found.
| Answer :- (B) |
32. Choose the correct sentence
(A) Two and two add four.
(B) Two and two become four.
(C) Two and two are four.
(D) Two and two makes four.
| Answer :- (D) |
33. Choose the correct sentence
(A) If I have a million pounds, I would buy a Ferrari.
(B) If I have a million pounds, I’d buy a Ferrari.
(C) If I had a million pounds, I’m buy a Ferrari.
(D) If I had a million pounds, I’d buy a Ferrari.
| Answer :- (D) |
34. Everything in his room was at sixes and sevens. (Choose the suitable meaning of the phrase)
(A) in an orderly state
(B) in a disorderly state
(C) good-looking
(D) bad-looking
| Answer :- (B) |
35. Our politicians shed crocodile tears for the poor people. (Choose the suitable meaning of the phrase)
(A) genuine tears
(B) volumes of tears
(C) sad tears
(D) hypocritical tears
| Answer :- (D) |
36. A snake charmer ………. cobra a poisonous (Choose the correct tense form)
(A) will catching
(B) catches
(C) have caught
(D) none of these
| Answer :- (B) |
37. An old beggar …….. for alms at the gate. (Choose the correct tense form)
(A) begging
(B) begs
(C) has beg
(D) None of these
| Answer :- (B) |
38. The weather was fine. We went for a walk. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) The weather being fine, we go for a walk.
(B) The weather being fine, we went for a walk.
(C) The weather had being fine, we go for a walk.
(D) The weather fine, we go for a walk.
| Answer :- (B) |
39. He may be at home. I do not know. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) I do not know whether he is at home.
(B) I know if he is at home.
(C) I may know he is at home.
(D) I know he is not at home.
| Answer :- (A) |
40. Choose the correct spelling :
(A) cashier
(B) casheir
(C) casheer
(D) None of these
| Answer :- (A) |
41. Choose the correct spelling :
(A) Satellite
(B) Satelite
(C) Sattylite
(D) Satutlite
| Answer :- (A) |
42. As far as I am concerned, I prefer reading .. (Choose the correct meaningful expression)
(A) than meat
(B) for joy
(C) instead of sleeping
(D) to drinking
| Answer :- (D) |
43. We are looking forward ………. our friends next week. (Choose the correct meaningful expression)
(A) to see
(B) to seeing
(C) see
(D) seeing
| Answer :- (B) |
44. In addition to ……… him, I gave him five hundred dollars. (Choose the correct meaningful expression)
(A) advising
(B) that I advised
(C) to advise
(D) my advising
| Answer :- (A) |
45. Slow and steady ………… the race. (Choose the best option)
(A) wines
(B) won
(C) will win
(D) wins
| Answer :- (D) |
46. I ………… my exercise book. (Choose the best option)
(A) will lost
(B) should lost
(C) have lost
(D) can lost
| Answer :- (C) |
47. She ………… a handsome husband. (Choose the best option)
(A) have
(B) has
(C) is
(D) was
| Answer :- (B) |
48. He ………. come tomorrow. (Choose the best option)
(A) may
(B) dare
(C) need
(D) none of these
| Answer :- (A) |
49. One ………… to look after one’s old parents. (Choose the best option)
(A) ought
(B) can
(C) may
(D) dare
| Answer :- (A) |
50. Nilu ……… marry Rakesh next month. (Choose the best option)
(A) should
(B) dare
(C) need
(D) none of these
| Answer :- (A) |
Class 12th Exam English 100 Marks All Chapter Objective & Subjective Question
English 100 Marks ka Objective Model Set Question, 12th Board English 100 Marks Objective Model Set Questions and answers pdf, 12th English 100 Marks objective Questions and answers, English 100 Marks Objective questions for 12th Bihar board, 12th English 100 Marks objective Questions and answers pdf, English 100 Marks 12th Objective pdf, 12th Exam English 100 Marks Model Set Paper इंटर परीक्षा English 100 Marks अंग्रेजी 100 मार्क्स मॉडल सेट पेपर प्रशन
| 10TH 12TH MOBILE APP | |
| Class 10th | CLICK |
| Class 12th | CLICK |
| 10th Mobile App | CLICK |
| 12th Mobile App | CLICK |
| 12TH BOARD SCIENCE STREAM | |
| Physics | CLICK |
| Chemistry | CLICK |
| Biology | CLICK |
| Mathematics | CLICK |
| Hindi 100 | CLICK |
| English 100 | CLICK |
| Hindi 50 | CLICK |
| English 50 | CLICK |
Class 12th Exam English 100 Marks Objective & Subjective Model Set Paper Question, 12th English 100 Marks 12th Objective, English 100 Marks Important Model Set Questions Class 12 State Board, 12th English 100 Marks MCQ with Answers, 12th ka English 100 Marks Objective, 12 Class All Subject Model Set Objective Question Answer, Class 12 Hindi Objective Question, English 100 Marks Objective Book in Hindi pdf,
Class 12th English 100 Marks Objective Questions, English 100 Marks 12th Objective answer, English 100 Marks Objective Questions for 12th pdf, 12th English 100 Marks Objective Question test, English 100 Marks 12th objective, 12th English 100 Marks Official Model Set Paper Question, BSEB English 100 Marks Class 12 VVI Objective, Class 10th Objective Type Question With answer, BSEB 12th English Most VVI Objective Model Set Question इंटर परीक्षा अंग्रेजी का मॉडल प्रशन

English exam paper