Class 12th English Most VVI Model Set Question on Latest Pattern
Class 12th Exam English Most VVI Objective Model Set Question कक्षा 12 इंटरमीडिएट परीक्षा अंग्रेजी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव मॉडल सेट प्रशन उत्तर
12th English VVI Model Set – 4
1. Simple living and high thinking is the base of ………
(A) Iranian Civilization
(B) Indian Civilization
(C) American Civilization
(D) European Civilization
| Answer :- (B) |
2. ……… is the prime instrument of nation building.
(A) Education
(B) Trade
(C) Foreign help
(D) Agriculture
| Answer :- (A) |
3. Who is the author of the prose piece ‘A Pinch of Snuff’?
(A) Murli Manohar Joshi
(B) Manohar Pandya
(C) Manohar Malgaonkar
(D) Vikram Naipal
| Answer :- (C) |
4. I Have a Dream is a part of speech delivered by……..
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) HE Bates
(D) Martin Luther King Jr.
| Answer :- (D) |
5. In …….. the last step was never taken.
(A) India
(B) China
(C) Germany
(D) France
| Answer :- (B) |
36. Who has written the prose piece ‘The Artist’?
(A) Rabindranath Tagore
(B) Mahatma Gandhi
(C) Shiga Naoyai
(D) Shiv Naipal
| Answer :- (C) |
7. The Second chief source of a newspaper’s revenue is …….
(A) Grant by the Govt.
(B) donation
(C) debt.
(D) the wealth of owner
| Answer :- (D) |
8. ‘The Earth’ is a …….
(A) drama
(B) poetry
(C) story
(D) essay
| Answer :- (C) |
9. India through a Traveller’s Eye is an inspiring ………
(A) essay
(B) story
(C) novel
(D) drama
| Answer :- (A) |
10. That is a load off my back, said ……
(A) Choobookov
(B) Lomov
(C) Somov
(D) Romov
| Answer :- (A) |
11. John Donne feels that a ……… is very hopeless.
(A) man
(B) animal
(C) bird
(D) goat
| Answer :- (A) |
12. Iin the first line of the poem ‘Song of Myself’ is the poet……
(A) Walt Whitman
(B) John Keats
(C) John Donne
(D) Kamala Das
| Answer :- (A) |
13. The leaves are falling ………
(A) fast
(B) slow
(C) good
(D) soon
| Answer :- (A) |
14. The poet feels that after his death nobody will………. her.
(A) forget
(B) remember
(C) love
(D) hate
| Answer :- (B) |
15. ……. is a maser of criminal.
(A) Macavity
(B) Racavity
(C) Nacavity
(D) Rodger
| Answer :- (A) |
16. “Snake’ is written by.
(A) W.H. Auden
(B) T.S. Eliot
(C) D.H. Lawrence
(D) John Donne
| Answer :- (C) |
17. She noticed a …….. behind the door of the bedroom.
(A) cat
(B) dog
(C) cow
(D) ox
| Answer :- (B) |
18. Keki N Daruwala belongs to ……… religion.
(A) Hindu
(B) Islam
(C) Christian
(D) Zoroastrian
| Answer :- (D) |
19. English language is ……… than Sanskrit, Persian, Greek, Latin etc.
(A) Older
(B). Much older
(C) Younger
(D) Much younger
| Answer :- (D) |
20. There are ……… main periods in the history and growth of English language.
(A) Two
(B) Three
(C) Four
(D) Five
| Answer :- (B) |
21. New York is……….. large city. (Choose the suitable article)
(A) a
(B) and
(C) the
(D) no article required
| Answer :- (A) |
22. The thief was sent to ………… prison. (Choose the suitable article)
(A) a
(B) and
(C) the
(D) no article required
| Answer :- (D) |
23. I have written a letter to my friend. (Choose the correct passive voice)
(A) My friend was written a letter.
(B) My friend will be written a letter.
(C) My friend has been written a letter to.
(D) My friend had been written a letter.
| Answer :- (C) |
24. They settled the dispute amicably. (Choose the correct passive voice)
(A) The dispute is settled amicably.
(B) The dispute was amicably settled.
(C) The dispute has been amicably settled.
(D) The dispute will amicably settled.
| Answer :- (B) |
25. It has to be done at any cost. (Choose the correct active voice)
(A) We must do it any cost.
(B) We should do it at any cost.
(C) We shall do it at any cost.
(D) We have to do it at any cost.
| Answer :- (D) |
26. He said to me, “May God bless you!” (Choose the correct Indirect Narration )
(A) He asked that God might bless me.
(B) He said that God might bless me.
(C) He prayed that God might bless me.
(D) He prayed that God might bless you.
| Answer :- (C) |
27. The girl asked me who I was. (Choose the correct Direct Narration)
(A) The girl said to me, “Who is you?”
(B) The girl said to, “Who are you?”
(C) The girl said to me, “Who are you?”
(D) The girl said to I, “Who are you?”
| Answer :- (C) |
28. Students are impatient …………. the results. (Choose the correct preposition)
(A) with
(B) at
(C) for
(D) none
| Answer :- (C) |
29. My intimacy with him dates back ……….. our school days. (Choose the correct preposition)
(A) with
(B) to
(C) into
(D) none
| Answer :- (B) |
30. We were horrified ………… the sight. (Choose the correct preposition)
(A) at
(B) into
(C) on
(D) none
| Answer :- (A) |
31. Choose the correct sentence :
(A) He has already left for Mumbai.
(B) He is already left for Mumbai.
(C) He will already left for Mumbai.
(D) He may already left for Mumbai.
| Answer :- (A) |
32. Choose the correct sentence:
(A) I have a homework to do.
(B) I have homework to do.
(C) I has homework to do.
(D) I will has homework to do.
| Answer :- (B) |
33. Choose the correct sentence :
(A) I have been working for all night.
(B) I have been working all night.
(C) I had been working since all night.
(D) I been working all night.
| Answer :- (B) |
34. Children ……….. chocolates. (Choose the best option)
(A) like
(B) liking
(C) likes
(D) none of these
| Answer :- (A) |
35. A snake charmer ………… cobra a poisonous snake. (Choose the best option)
(A) will catching
(B) catches
(C) have caught
(D) none of these
| Answer :- (B) |
36. Good students always ……….. hard. (Choose the best option)
(A) work
(B) is working
(C) had worked
(D) none of these
| Answer :- (A) |
37. I missed the bus. I was late. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) I missed the bus because I was late.
(B) I missed the buts but was late.
(C) I missed the bus and was late.
(D) none of these
| Answer :- (A) |
38. This is the house. My parents lived here. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) This is the house where my parents lived.
(B) This is the house and my parents live.
(C) This is the house but my parents live.
(D) None of these
| Answer :- (A) |
39. He …….. come tomorrow. (Choose the correct option)
(A) may
(B) dare
(C) need
(D) none of these
| Answer :- (A) |
40. ………. I borrow your umbrella? (Choose the correct option)
(A) should
(B) would
(C) may
(D) must
| Answer :- (C) |
41. ………… you pass one the salt? (Polite request) (Choose the correct option)
(A) can
(B) could
(C) may
(D) might
| Answer :- (B) |
42. Choose the correct spelling :
(A) extreme
(B) extromi
(C) exrotreme
(D) None of these
| Answer :- (A) |
43. Choose the correct spelling :
(A) recognise
(B) rekognise
(C) rechognise
(D) none of these
| Answer :- (A) |
44. I asked my friend to come to my …….. so that we could play. (Choose the correct meaningful expression)
(A) shelter
(B) locale
(C) territory
(D) house
| Answer :- (D) |
45. One is filled with ……. when one hears of a happy incident. (Choose the correct meaningful expression)
(A) Joy
(B) Joyous
(C) Happy
(D) Pleasure
| Answer :- (A) |
46. She ……. six books on Indian Mythology. (Choose the correct meaningful expression)
(A) have written
(B) has written
(C) will written
(D) be written
| Answer :- (B) |
47. My beloved often ………… me in the evening. (Choose the best option)
(A) visits
(B) visited
(C) visiting
(D) none of these
| Answer :- (A) |
48. Are you ………… anything tomorrow afternoon? (Choose the best option )
(A) do
(B) did
(C) does
(D) doing
| Answer :- (D) |
49. Virat Kohli ………… for India. (Choose the best option )
(A) playing
(B) plays
(C) were get
(D) none of these
| Answer :- (B) |
50. He says that he will go to Delhi. (Choose the correct Clause option which is italic.)
(A) Noun clause
(B) Adverb clauses
(C) Adverb clause
(D) Principal clause
| Answer :- (A) |
Class 12th Exam English 100 Marks All Chapter Objective & Subjective Question
English 100 Marks ka Objective Model Set Question, 12th Board English 100 Marks Objective Model Set Questions and answers pdf, 12th English 100 Marks objective Questions and answers, English 100 Marks Objective questions for 12th Bihar board, 12th English 100 Marks objective Questions and answers pdf, English 100 Marks 12th Objective pdf, BSEB 12th Exam English Most VVI Objective MCQ Model Set Question, Class 12th English Most VVI Model Set Question on Latest Pattern
| 10TH 12TH MOBILE APP | |
| Class 10th | CLICK |
| Class 12th | CLICK |
| 10th Mobile App | CLICK |
| 12th Mobile App | CLICK |
| 12TH BOARD SCIENCE STREAM | |
| Physics | CLICK |
| Chemistry | CLICK |
| Biology | CLICK |
| Mathematics | CLICK |
| Hindi 100 | CLICK |
| English 100 | CLICK |
| Hindi 50 | CLICK |
| English 50 | CLICK |
Class 12th Exam English 100 Marks Objective & Subjective Model Set Paper Question, 12th English 100 Marks 12th Objective, English 100 Marks Important Model Set Questions Class 12 State Board, 12th English 100 Marks MCQ with Answers, 12th ka English 100 Marks Objective, 12 Class All Subject Model Set Objective Question Answer, Class 12 Hindi Objective Question, English 100 Marks Objective Book in Hindi pdf,
Class 12th English 100 Marks Objective Questions, English 100 Marks 12th Objective answer, English 100 Marks Objective Questions for 12th pdf, 12th English 100 Marks Objective Question test, English 100 Marks 12th objective, 12th English 100 Marks Official Model Set Paper Question, BSEB English 100 Marks Class 12 VVI Objective, Class 10th Objective Type Question With answer, Class 12th English Most VVI Model Set Question on Latest Pattern
