BSEB 12th Board Exam English 100 Marks Most VVI Model Set Question on Latest Pattern
Class 12th Exam English Most VVI Objective Model Set Question कक्षा 12 इंटरमीडिएट परीक्षा अंग्रेजी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव मॉडल सेट प्रशन उत्तर
12th English VVI Model Set – 5
1. Which civilization is not beaten in the world?
(A) Greek
(B) Indian
(C) Pharaohs
(D) Chinese
| Answer :- (B) |
2. Dr. Zakir Hussain took the Oath as the …..
(A) President
(B) Governor
(C) Minister
(D) Mayor
| Answer :- (A) |
3. A Pinch of Snuff is written by ………
(A) Manohar Malgaonkar
(B) Germaine Greer
(C) Dorothy L Sayers.
(D) HE Bates
| Answer :- (A) |
4. The condition of the ……… was apalling.
(A) Indians
(B) African
(C) Negroes
(D) Habbasi
| Answer :- (C) |
5. Seibei’s hobby was collecting of ………
(A) lady’s finger
(B) parwal
(C) pumpkin
(D) gouras
| Answer :- (D) |
6. Germaine Greer is an …….. writer.
(A) Australian
(B) Indian
(C) British
(D) American
| Answer :- (A) |
7. How Free is the Press is written by ……
(A) HE Bates
(B) Dr. Zakir Hussain
(C) Dorothy L Sayers
(D) Bertrand Russell
| Answer :- (C) |
8. The prose piece ‘The Earth’ is written by
(A) Mahatma Gandhi
(B) E. M. Bates
(C) E. H. Bates
(D) H. E. Bates
| Answer :- (D) |
9. …….. bas prasied India people and their
(A) Shiga Naoya
(B) Pearl S. Buck
(C) Matrin Luther King Jr.
(D) Kamala Das
| Answer :- (B) |
10. Who is the writer of the prose piece, ‘A Marriage Proposal
(A) William Shakespeare
(B) H.E. Bates
(C) Anton Checkhov
(D) Manohar Malgaonkar
| Answer :- (C) |
11. John Donne is going to …….. leaving his wife behind.
(A) Germany
(B) France
(C) England
(D) Italy
| Answer :- (A) |
12. What does the poet discard?
(A) Mankind
(B) Nature’s beauty
(C) Beloved
(D) State
| Answer :- (B) |
13. The …….. has become dumb to see the leafless trees.
(A) peacock
(B) hen
(C) sparrow
(D) Nightingale
| Answer :- (D) |
14. Ode to Autumn is written by ……..
(A) John Keats
(B) Walter de la Mare
(C) John Donne
(D) Keki N Daruwala
| Answer :- (A) |
15. The Soldier is a ……… poem.
(A) love
(B) happy
(C) nature
(D) war
| Answer :- (D) |
16. Macavity is a ………
(A) dog
(B) lion
(C) cat
(D) rat
| Answer :- (C) |
17. ……… belongs to Zoroastrain religion.
(A) John keats
(B) John Donne
(C) Kamala Das
(D) Keki N Daruwala
| Answer :- (D) |
18. Etana is in ……
(A) Sicily
(B) Rome
(C) Athens
(D) Paris
| Answer :- (A) |
19. My Grandmother’s House is an ……… poem by Kamala Das.
(A) auto biographical
(B) biographical
(C) Bibliographical
(D) ultra
| Answer :- (A) |
20. Modern English covers AD ……… onwards.
(A) 1550
(B) 1600
(C) 1500
(D) 1515
| Answer :- (C) |
21. Milk is good for ………… health. (Choose the suitable article)
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article required
| Answer :- (D) |
22. Our city will have ……….. university soon. (Choose the suitable article)
(A) a
(B) an
(C) the
(D) no article required
| Answer :- (A) |
23. Neither he nor his parents …………. willing to go there. (Choose the suitable verb)
(A) is
(B) are
(C) was
(D) were
| Answer :- (D) |
24. Five hundred rupees ……….. a small amount these days. (Choose the suitable verb)
(A) is
(B) are
(C) was
(D) were
| Answer :- (A) |
25. You must learn English. (Choose the correct passive voice)?
(A) English must learn by you.
(B) English must learnt you.
(C) English must be learnt to you.
(D) English must be learnt by you.
| Answer :- (D) |
26. I can never forget him. (Choose the correct passive voice)
(A) He can never be forgotten by me.
(B) He can never be forgotten me.
(C) He can never forgotten by me.
(D) He can not be forgotten by me.
| Answer :- (A) |
27. Are you ever helped by your friend? (Choose the correct active voice)
(A) Does your friend help you?
(B) Does your friend ever help you?
(C) Your friend ever helps you?
(D) You ever helped your friend.
| Answer :- (B) |
28. The teacher said to us,”‘The earth moves around the sun.” (Choose the correct Indirect Narration)
(A) The teacher told by that the earth move around the sun.
(B) The teacher told us that the earth moves around the sun.
(C) The teacher told by that the earth moved around the sun.
(D) The teacher told as that the earth move around the sun.
| Answer :- (B) |
29. He advised me not to go out at noon. (Choose the correct Direct Narration)
(A) He said to me, “Don’t go out at noon.”
(B) He said to me, “Don’t go at noon.”
(C) He said to me, “Don’t go at the noon.”
(D) He said to me, “Don’t go in the noon.”
| Answer :- (A) |
30. This house is infested ………… rats. (Choose the correct preposition)
(A) by
(B) on
(C) in
(D) with
| Answer :- (D) |
31. A man who is jealous …………. others makes no progress. (Choose the correct preposition);
(A) at
(B) on
(C) of
(D) none
| Answer :- (C) |
32. Those who deposit their fees late will be liable ………… fine. (Choose the correct preposition)
(A) to
(B) for
(C) of
(D) none
| Answer :- (A) |
33. Choose the correct sentence: .
(A) The railway will compensate the lose.
(B) The railway will compensate us for the loss.
(C) The railway will compensate for the lose.
(D) The railway will compensate us with the loss.
| Answer :- (C) |
34. Choose the correct sentence:
(A) When this was searched about it was found,
(B) When this was searched for, it was found.
(C) When this searched it was found.
(D) When this was searched it found.
| Answer :- (B) |
35. Choose the correct sentence:
(A) Could you tell me how much do this cost?
(B) Could you tell me how much does this costing?
(C) Could you tell me how does this cost?
(D) Could you tell me how much this costs?
| Answer :- (D) |
36. The angry tiger ………… on the youth. (Choose the best option)
(A) pounce
(B) pounced
(C) is pounce
(D) none of these
| Answer :- (B) |
37. He ……….. this exercise by 8 O’clock. (Choose the best option)
(A) is finish post
(B) will have finished
(C) finish
(D) none of these
| Answer :- (B) |
38. He always ………… in the class. (Choose the best option)
(A) sleeps
(B) sleeping
(C) slept
(D) none of these
| Answer :- (A) |
39. He was poor. He was happy. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) He was poor but happy.
(B) He was poor so happy.
(C) He was both poor and happy.
(D) none of these
| Answer :- (A) |
40. She worked late. She falt tired. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) She felt tired to wofk late.
(B) She felt tired so she worked late.
(C) She worked late so she felt tired.
(D) She worked late but felt tired.
| Answer :- (C) |
41. He may be at home. I do not know. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) I do not know whether he is at home.
(B) I know if he is at home.
(C) I may know he is at home.
(D) I know he is not at home.
| Answer :- (A) |
42. Choose the correct spelling:
(A) activity
(B) actyvity
(C) actevity
(D) actenvity
| Answer :- (A) |
43. Choose the correct spelling:
(A) Satellite
(B) Satelite
(C) Sattylite
(D) Satutlite
| Answer :- (A) |
44. Why do you insist ………… him to our party? (Choose the correct meaningful expression)
(A) invite
(B) to invite
(C) inviting
(D) on inviting
| Answer :- (D) |
45. He was devoted ……….. English for several years. · (Choose the correct meaningful expression)
(A) to study
(B) to studying
(C) himself to study
(D) himself to studying
| Answer :- (B) |
46. In addition to ………. him, I gave him five hundred dollars. (Choose the correct meaningful expression)
(A) advising
(B) that I advised
(C) to advise
(D) my advising
| Answer :- (A) |
47. I ………… just now. (Choose the best option)
(A) have come.
(B) had come
(C) came
(D) come
| Answer :- (A) |
48. I ……… English for last ten years. (Choose the best option)
(A) learn
(B) will learn
(C) is learning
(D) had been learning
| Answer :- (D) |
49. She ………. do this work. (Choose the best option)
(A) have
(B) can
(C) has
(D) none of these
| Answer :- (C) |
50. Nilu. ………. marry Rakesh next month. (Choose the best option)
(A) should
(B) dare
(C) need
(D) none of these
| Answer :- (A) |
Class 12th Exam English 100 Marks All Chapter Objective & Subjective Question
English 100 Marks ka Objective Model Set Question, 12th Board English 100 Marks Objective Model Set Questions and answers pdf, 12th English 100 Marks objective Questions and answers, English 100 Marks Objective questions for 12th Bihar board, 12th English 100 Marks objective Questions and answers pdf, English 100 Marks 12th Objective pdf, BSEB 12th Exam English Most VVI Objective MCQ Model Set Question, Class 12th English Most VVI Model Set Question on Latest Pattern
| 10TH 12TH MOBILE APP | |
| Class 10th | CLICK |
| Class 12th | CLICK |
| 10th Mobile App | CLICK |
| 12th Mobile App | CLICK |
| 12TH BOARD SCIENCE STREAM | |
| Physics | CLICK |
| Chemistry | CLICK |
| Biology | CLICK |
| Mathematics | CLICK |
| Hindi 100 | CLICK |
| English 100 | CLICK |
| Hindi 50 | CLICK |
| English 50 | CLICK |
Class 12th Exam English 100 Marks Objective & Subjective Model Set Paper Question, 12th English 100 Marks 12th Objective, English 100 Marks Important Model Set Questions Class 12 State Board, 12th English 100 Marks MCQ with Answers, 12th ka English 100 Marks Objective, 12 Class All Subject Model Set Objective Question Answer, Class 12 Hindi Objective Question, English 100 Marks Objective Book in Hindi pdf,
Class 12th English 100 Marks Objective Questions, English 100 Marks 12th Objective answer, English 100 Marks Objective Questions for 12th pdf, 12th English 100 Marks Objective Question test, English 100 Marks 12th objective, 12th English 100 Marks Official Model Set Paper Question, BSEB English 100 Marks Class 12 VVI Objective, Class 10th Objective Type Question With answer, Class 12th English Most VVI Model Set Question on Latest Pattern, BSEB 12th Board Exam English 100 Marks Most VVI Model Set Question on Latest Pattern
